Egy wankel-fertőzött naplója.

2016. december 28. 22:44 - wankel

Néminemű olaj és egyéb apróság

olajak_stb.JPG

Mint a képből kiderül, nem csatlakoztam az "olaj-nácik" táborához (a sértődősöktől boccs, irónia, nem lenézés), és nem a Magyarországon beszerezhetetlen, de legalább mocskos drága Idemitsu olajjal fogom bejáratni illetve üzemeltetni a gépet. De még csak nem is a fele annyiba kerülő (és a hamisítók körében is népszerű, tehát csak a Motul shopból beszerzésre érdemes) Motullal. Hanem a még annak is felébe kerülő Total Quartz 7000 félszintetikus olajjal. Cserébe futástól függetlenül évente lecserélem, illetve a Sohn adapter miatt a motorolajnak csak azt kell ellátnia, amire kitalálták, tehát "könnyebb dolga lesz" (ja igen, végül a Sohn adapter mellett döntöttem, ha lemaradtál a hírről, azt jelenti nem követsz facebook-on, ami öreg hiba).

Mielőtt lehurrognátok a smucigságom miatt, ez az olaj a Bibiában is  szerepel: http://www.rx8ownersclub.co.uk/forum/viewtopic.php?f=25&t=50814
Negatív tapasztalatot meg keresve sem találtam. Ha nekem lesz ilyen, arról sem fogok hallgatni.

Kicsit hülye érzés, hogy ugyanazt az olajat öntöm az RX-be, mint a Daewoomba (ill. abba 5W-40 megy, ami kicsit még drágább is), de az intervallum kb. a harmadára fog kijönni (5000 vs. 15000 km).

A képen nem látszik, mert elbújt, de egy 5 literes Mannol hűtőfolyadék koncentrátum is van a polcon. Megint megkaphatom, hogy sóher vagyok, és nem vettem meg a gyári, többször ennyibe kerülő hűtőfolyadékot, de bármennyire is szerettem volna, a nemzetközi internet népe erről sem győzött meg. Bevallott összetételét tekintve ugyanaz, mint a Mannol, csak előre be van keverve, nem kell hozzá desztvíz. Amúgy elvileg a Mannolhoz meg elég lenne szimpla forralt csapvíz a hígításhoz, de ezen már tényleg nem fogok spórolni, desztvízzel lesz bekeverve.

[UPDATE:  A gyári Mazda folyadék annyival tud többet, hogy nem tartalmaz 2-EHA (2-Ethylhexanoic acid / CH3(CH2)3CH(C2H5)CO2H ) összetevőt, így a szilikon tömítésekre sem veszélyes. A Mannol viszont tartalmaz ilyent, így nem fog túl sok időt eltölteni az autómban, de "átöblítésnek" megteszi.]

Amire kell, nem sajnálok költeni (ld. Sohn), amire felesleges, arra viszont nem lapátolom a pénzt. Mert így marad mondjuk az előzőekre. Meg használni. Meg ilyen buziságokra.

A többi cucc típusa, ára, mennyisége a költekezéses táblázatban látható, tessék oda kattogni oldalra, a dobozba ==> ( ;

Szóval itt állunk most. A motor elkészült, hogy nincs itt, arról csak az OTP lassúsága, illetve az ünnepi szezon tehet, kuplung úton, a fenti cuccok meg a polcomon. Készletileg lassan összeáll egy autónyi halmaz.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wankel.blog.hu/api/trackback/id/tr6212079115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy wankel-fertőzött naplója.
süti beállítások módosítása