Egy wankel-fertőzött naplója.

2019. március 24. 20:15 - wankel

Mazda 3, Jinba Ittai, mangómousse

Március közepén Szegeden is bemutatták az új 3-as Mazdát. Mivel a Kodo formanyelvért 2012 óta megszakítás nélkül rajongok, és azóta is minden új Mazdától csöpögve olvadok el, kapva kaptam az alkalmon, hogy elmenjek, és elsők között tapogassam-seggeljem össze az új 3-ast.

img_4494.JPG
A fények hatásosak, de nagyon nem telefonkamera barátak voltak.

Tovább
Szólj hozzá!
2019. március 06. 21:23 - wankel

Gyújtás 2.

Mélyvíz - 2. rész

Az írás szerzője dr. Péczely György, aki azon felül, hogy súlyos, többszörösen terhelt wankel-fertőzött (egy első szériás RX-7 és egy fullos, alig futott RX-8 tulajdonosa), "mellékesen" TPM/LEAN tanácsadó és az ICG Stádium Diagnosztikai és Menedzsment Kft. ügyvezetője.

A "Mélyvíz" rovat második cikkeként az ő tanulmányának 2. részét olvashatjátok. Az 1. részért katt ide.

 

Ahol minden kezdődik - RX-8 gyújtás

dr. Péczely György

 

6. Trafójellemzők a Wankel igények tükrében

Tovább
Szólj hozzá!
2019. február 17. 16:13 - wankel

Gyújtás 1.

Mélyvíz - 1. rész

Rég jelentkeztem már wankel-témájú poszttal, most viszont egy igazi mélyvizes anyagot szeretnék megismertetni veletek. Az írás szerzője dr. Péczely György, aki azon felül, hogy súlyos, többszörösen terhelt wankel-fertőzött (egy első szériás RX-7 és egy fullos, alig futott RX-8 tulajdonosa), "mellékesen" TPM/LEAN tanácsadó és az ICG Stádium Diagnosztikai és Menedzsment Kft. ügyvezetője.

A "Mélyvíz" rovat első cikkeként az ő tanulmányának 1. részét olvashatjátok.

 

Ahol minden kezdődik - RX-8 gyújtás

dr. Péczely György

 

1. Röviden, azoknak, akiket nem érdekelnek a részletek, gyári motorhoz:

  • Gyertya: NGK RE9B-T (trailing) és RE7C-L (leading)
  • Trafó: GYÁRI 100C vagy LS2/truck (BHR gyártmány javasolt), MEGBÍZHATÓ, JÓ MINŐSÉGBEN! (nem olcsó fos ebayes vackok)
  • Gyújtáskábel: Jó minőségű
  • Gyertya ÉS trafó ÉS gyújtáskábel csere max. 30 000 km-enként (magam részéről 25 000 km-re, vagy még inkább állapot alapú cserére szavazok)

2. Akiket érdekelnek a részletek

Tovább
2 komment
2018. augusztus 14. 15:04 - wankel

Diesel Power!

Tractor Pulling Európa Kupa - 2018 Hajdúböszörmény

flyer2018.jpg

Több év tervezgetés után, idén végre sikerült eljutni a böszörményi Traktorhúzó Európa Kupára. Volt itt minden, kamionos-traktoros felvonulás, platón élőben zenélő AC/DC tribute band (DC/79), pótkocsira pakolt medence, amiben pont elég víz volt, hogy végiglocsolják a felvonulás nézőit (mondjuk kellemesebb is így a kánikulában, mint Húsvétkor a zergezargató hidegben), veterán traktorok, amit akarsz.

Tovább
Szólj hozzá!
2018. június 21. 23:02 - wankel

Leszek-e Nepper kedvence? (4/4)

Esetleg nem leszek mert egyebet veszek, nem Dzsezznek nevezett szerkezetet?

A sorozat záró részeként a végső tipródásomat kívánom megosztani, és hogy mi nyerte el a „Wankelblog szolgálati autója az elkövetkezendő 10 évben” címet. A versenyzőket már nem sorolnám fel, őket megtaláljátok ITT, ITT, meg ITT, megy egy kicsit ITT is.

Lássuk hát a döntőbe jutott versenyzőket:

  • a számomra kizárólag rally zöldben elfogadható Škoda Rapid Family TSI 110 LE
  • a mindenhonnan gyönyörű, és pozitív értelemben nagyon francia Renault Megane Berline 1,6 Limited
  • a brutális fogszabályzójánál csak típusnevében rettenetesebb, amúgy kiváló katona Suzuki SX4 S-Cross 1,0 GL+
  • az autó amin mindig mosolyognom kell, és ez jó; valamint a Multipla utáni titkos sóvárgásomat is kielégíteni képes Fiat 500L Lounge, a szánalmas 1,4-es szívatójával
  • és a Becsületes Nepper és minden trollkommentelő kedvence, a Honda Jazz Comfort, amiről tulajdonképpen semmilyen egyéb jelzős szerkezet nem jut eszembe

Tovább
9 komment
2018. június 06. 22:57 - wankel

Család és városkompatibilis autót 4,5 milla alatt? Lássuk! (3/4)

A Wankelblog szolgálati autót keres 3. rész

Autó kell, A-ból B-be eljutni, családdal utazni, szóval átlagigényekre.

Csak emlékeztetőül, a versenyzők:

Tovább
19 komment
2018. május 28. 22:27 - wankel

Család és városkompatibilis autót 4,5 milla alatt? Lássuk! (2/4)

A Wankelblog szolgálati autót keres 2. rész

Amint azt az 1. részben már megírtam, autót keresek, méghozzá újat, kifizethetőt, és olyat, ami nem tűnik kompromisszumnak egy 2004-es Daewoo Nubira 1,8 CDX után, ami meglepően magasra tette a lécet. Az első részben kiveséztük a franciákat és a japán motoros magyar terméket, jöjjenek most a németek, meg egy cseh-német.

Tovább
10 komment
2018. május 21. 19:33 - wankel

Család és városkompatibilis autót 4,5 milla alatt? Lássuk!

A Wankelblog szolgálati autót keres 1. rész

A jó párszor itt is emlegetett 13 éves szürke Daewoo-m továbbra is teszi a dolgát, de a félévente jelentkező, sosem nagy, de számomra, aki egy csöpögés és apró bajoktól is mentes autót szeretnék, mindig zavaró hibái túl sok időt és energiát raboltak. Anyagilag nem volt megterhelő, és ezek többsége javítás nélkül is megúszható lett volna, de nem szeretem elhanyagolni a tárgyaimat. Szeretek bütykölni, alkatrészt vadászni, stb., de erre a posztra a Mazda van, a használós autót használni akarom és... és kb. ennyi. Megérett hát a csere gondolata, olyannyira, hogy a Nubirát el is adtam, és úton is van az utódja. De mielőtt győztest hirdetnénk, tartsunk pályabejárást ( :

katt, és lőn galéria!

Tovább
Szólj hozzá!
2018. február 24. 18:39 - wankel

Wankelsztorik 3.

„Mai” (értsd, ma jutottam oda, hogy poszt legyen abból, amiről 2 hónapja beszélgettünk) interjúalanyom Keserü Kornél, aki több mint 11 éve, újonnan vásárolta a Mazda RX-8-át. Ezzel eleget tennék annak a kérésnek, hogy legyen olyan beszélgetőpartner is, aki nem 1-2 éve vette az autót. Ráadásul elég sok munkát, időt és lét is tett a gépbe, ami így egyedi külsőt nyert és változatlanul tökéletes műszaki tartalmat rejt, ajánlom mindenkinek a galériák végigkattintását. Szót ejtünk az olajokról, tuningról, meg a „rettenet” fogyasztásról is ( ;

1_2.jpg

WB: Mikor volt az a pillanat, amikor megszületett a döntés, hogy neked egy RX-8-ra van szükséged?

Tovább
Szólj hozzá!
2018. január 27. 17:49 - wankel

Az autó amire senki nem gondol. Pedig...

Wankelblog szolgálati autó keres

Fiat Tipo 1,4 Easy (5 ajtós) gyors-teszt

In medias res: autót akarok venni. Természetesen nem a Mazda RX-8, hanem a szürkedévú helyett. Erről csak az után akartam írni, hogy már megvan a kiszemelt, egy gyors összefoglalóként arról, hogy miket néztem, és mit gondoltam bennük ülve (röviden: többnyire semmit, unalmas lufi mind). De most az olaszos lazaságnak egy egészen szimpatikus oldalával találkoztam.
(Akit most legörget, és úgy érzi „TLDR”, az autóra viszont kíváncsi, az ugorjon pár bekezdést, nagyjából a poszt egyharmadát megúszhatja. A többieknek köszi, és nyugi, ennél csak hosszabban tudok fogalmazni.)

img_0253.JPG

Tovább
2 komment
Egy wankel-fertőzött naplója.