Egy wankel fertőzött benzinfejű gyötrelmei a "párválasztással". Hogyan lesz, vagy nem lesz végül egy jó Mazda RX-8 a szerző birtokában. Még potenciálisan lehet bármi.

2018. augusztus 14. 15:04 - wankel

Diesel Power!

Tractor Pulling Európa Kupa - 2018 Hajdúböszörmény

flyer2018.jpg

Több év tervezgetés után, idén végre sikerült eljutni a böszörményi Traktorhúzó Európa Kupára. Volt itt minden, kamionos-traktoros felvonulás, platón élőben zenélő AC/DC tribute band (DC/79), pótkocsira pakolt medence, amiben pont elég víz volt, hogy végiglocsolják a felvonulás nézőit (mondjuk kellemesebb is így a kánikulában, mint Húsvétkor a zergezargató hidegben), veterán traktorok, amit akarsz.

Tovább
Szólj hozzá!
2018. június 21. 23:02 - wankel

Leszek-e Nepper kedvence? (4/4)

Esetleg nem leszek mert egyebet veszek, nem Dzsezznek nevezett szerkezetet?

A sorozat záró részeként a végső tipródásomat kívánom megosztani, és hogy mi nyerte el a „Wankelblog szolgálati autója az elkövetkezendő 10 évben” címet. A versenyzőket már nem sorolnám fel, őket megtaláljátok ITT, ITT, meg ITT, megy egy kicsit ITT is.

Lássuk hát a döntőbe jutott versenyzőket:

  • a számomra kizárólag rally zöldben elfogadható Škoda Rapid Family TSI 110 LE
  • a mindenhonnan gyönyörű, és pozitív értelemben nagyon francia Renault Megane Berline 1,6 Limited
  • a brutális fogszabályzójánál csak típusnevében rettenetesebb, amúgy kiváló katona Suzuki SX4 S-Cross 1,0 GL+
  • az autó amin mindig mosolyognom kell, és ez jó; valamint a Multipla utáni titkos sóvárgásomat is kielégíteni képes Fiat 500L Lounge, a szánalmas 1,4-es szívatójával
  • és a Becsületes Nepper és minden trollkommentelő kedvence, a Honda Jazz Comfort, amiről tulajdonképpen semmilyen egyéb jelzős szerkezet nem jut eszembe

Tovább
9 komment
2018. június 06. 22:57 - wankel

Család és városkompatibilis autót 4,5 milla alatt? Lássuk! (3/4)

A Wankelblog szolgálati autót keres 3. rész

Autó kell, A-ból B-be eljutni, családdal utazni, szóval átlagigényekre.

Csak emlékeztetőül, a versenyzők:

Tovább
19 komment
2018. május 28. 22:27 - wankel

Család és városkompatibilis autót 4,5 milla alatt? Lássuk! (2/4)

A Wankelblog szolgálati autót keres 2. rész

Amint azt az 1. részben már megírtam, autót keresek, méghozzá újat, kifizethetőt, és olyat, ami nem tűnik kompromisszumnak egy 2004-es Daewoo Nubira 1,8 CDX után, ami meglepően magasra tette a lécet. Az első részben kiveséztük a franciákat és a japán motoros magyar terméket, jöjjenek most a németek, meg egy cseh-német.

Tovább
10 komment
2018. május 21. 19:33 - wankel

Család és városkompatibilis autót 4,5 milla alatt? Lássuk!

A Wankelblog szolgálati autót keres 1. rész

A jó párszor itt is emlegetett 13 éves szürke Daewoo-m továbbra is teszi a dolgát, de a félévente jelentkező, sosem nagy, de számomra, aki egy csöpögés és apró bajoktól is mentes autót szeretnék, mindig zavaró hibái túl sok időt és energiát raboltak. Anyagilag nem volt megterhelő, és ezek többsége javítás nélkül is megúszható lett volna, de nem szeretem elhanyagolni a tárgyaimat. Szeretek bütykölni, alkatrészt vadászni, stb., de erre a posztra a Mazda van, a használós autót használni akarom és... és kb. ennyi. Megérett hát a csere gondolata, olyannyira, hogy a Nubirát el is adtam, és úton is van az utódja. De mielőtt győztest hirdetnénk, tartsunk pályabejárást ( :

katt, és lőn galéria!

Tovább
Szólj hozzá!
2018. február 24. 18:39 - wankel

Wankelsztorik 3.

„Mai” (értsd, ma jutottam oda, hogy poszt legyen abból, amiről 2 hónapja beszélgettünk) interjúalanyom Keserü Kornél, aki több mint 11 éve, újonnan vásárolta a Mazda RX-8-át. Ezzel eleget tennék annak a kérésnek, hogy legyen olyan beszélgetőpartner is, aki nem 1-2 éve vette az autót. Ráadásul elég sok munkát, időt és lét is tett a gépbe, ami így egyedi külsőt nyert és változatlanul tökéletes műszaki tartalmat rejt, ajánlom mindenkinek a galériák végigkattintását. Szót ejtünk az olajokról, tuningról, meg a „rettenet” fogyasztásról is ( ;

1_2.jpg

WB: Mikor volt az a pillanat, amikor megszületett a döntés, hogy neked egy RX-8-ra van szükséged?

Tovább
Szólj hozzá!
2018. január 27. 17:49 - wankel

Az autó amire senki nem gondol. Pedig...

Wankelblog szolgálati autó keres

Fiat Tipo 1,4 Easy (5 ajtós) gyors-teszt

In medias res: autót akarok venni. Természetesen nem a Mazda RX-8, hanem a szürkedévú helyett. Erről csak az után akartam írni, hogy már megvan a kiszemelt, egy gyors összefoglalóként arról, hogy miket néztem, és mit gondoltam bennük ülve (röviden: többnyire semmit, unalmas lufi mind). De most az olaszos lazaságnak egy egészen szimpatikus oldalával találkoztam.
(Akit most legörget, és úgy érzi „TLDR”, az autóra viszont kíváncsi, az ugorjon pár bekezdést, nagyjából a poszt egyharmadát megúszhatja. A többieknek köszi, és nyugi, ennél csak hosszabban tudok fogalmazni.)

img_0253.JPG

Tovább
2 komment
2017. december 20. 18:08 - wankel

Rész premix, full premix, vagy Sohn adapter? Idemitsu?

Kezdők ide! – Wankeles alapinformációk 4. rész

Kezdjük a felelősség kizárásával: olajozás kérdésében nincs szentírás. Vélemények, érvek, és ez alapján kialakult meggyőződések vannak. A kézzel fogható, összehasonlításra alkalmas tények ritkák. Jelen cikk célja összeszedni az olajozási megoldásokat, amelyeket nagyszámú ember használ, azok előnyeivel és hátrányaival. Mindegyik megoldás mellett láttunk már tartós és korán tönkremenő wankel motort is, az arányok viszont mások. Az olajok típusai és mennyiségei az Olaj 1x1-ben olvashatóak.

tgmo.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
2017. december 15. 16:18 - wankel

Wankelsztorik 2.

A poszt az új sorozat második része, amiben RX-8 (7? legyen meglepetés) tulajok fognak mesélni, hogy ők hogyan is lettek wankelisták, és mégis, miért jó ez nekik.

A Wankelsztorik mostani részében Pugner Tamást, vagy ahogy talán fel is ismeri valaki, Pungit kaptam el pár kérdésre, akinek az autója mellesleg most szerepelt a Totalcar erőmérőjében. Amihez testületileg drukkoltunk neki, nehogy rajtunk röhögjön a világnak az a fele is, aki eddig nem tette.

pungi_2.jpg

Akik már szerepeltek, azokról leszedem a cenzúrát. Egyikük ráadásul gyógyult függő, vele is fogok beszélgetni. Jobb szélen Pungi.

WB: Kezdjük egy friss infóval, jól tudom, hogy megkúrtak? Mi volt a vétked?

Tovább
7 komment
2017. október 28. 15:38 - wankel

Wankelsztorik 1.

A poszttal egy új sorozat indul, amiben RX-8 (7? legyen meglepetés) tulajok fognak mesélni, hogy ők hogyan is lettek wankelisták, és mégis, miért jó ez nekik? Első részeként fogadjátok szeretettel a blogon párszor már említett barátaim – akik történetesen testvérek –, B1 (a.k.a. Balázs) és B2 (a.k.a. Bence) történetét, valamint a sajátomat.

Mi hárman elég jól lefedjük a wankelezési lehetőségek szentháromságát: megvette viszonylag drágán, és mázlija volt, megvette olcsón, és beszopta, illetve vagyok ugye én, az „épített egy jót, de mocsok sokba lett a végére” című történettel. Persze a 3 fő irányon kívül ezek tetszőleges kombinációja is előfordulhat. Az én sztorimat ismerhetitek, de most, hogy egy éves a blog, és lassan az autó is, legyen ez a poszt egy szumma is arról, ami eddig történt.

1_1.png

Mi vagyunk azok, akiktől anyád féltett. Yo!

Tovább
2 komment
Egy wankel fertőzött benzinfejű gyötrelmei a "párválasztással". Hogyan lesz, vagy nem lesz végül egy jó Mazda RX-8 a szerző birtokában. Még potenciálisan lehet bármi.